Curs introductiv Yang Tai Chi Traditional - Iasi - 9,10 iunie 2018

Cursul este sustinut de Sifu Mihai ŞERBAN (4 Duan)

Răspândirea Tai Chi Chuan-ului în lume a început relativ târziu, după anul 1800, când Yang Luchan își începe cariera de 3000 de lupte, toate câștigate. El a învățat de la Familia Chen, fiind primul elev pe care această celebră familie l-a acceptat dinafara comunității. La un secol după ce Tai Chi-ul Familei Yang a căpătat notorietate în China prin activitatea Familei Yang, Yang Chengfu aduce schimbări semnificative în procesul de pregătire: posturile devin mai înalte, extinse, largi, mișcările uniforme, fără accelerări, se pune accent pe înrădăcinare și pe coordonarea tuturor segmentelor anatomice, protejând articulațiile care suferă în alte școli de arte marțiale (cu precădere articulația genunchiului). Datorită mișcărilor precise, poate fi învățat usor și sigur, făcând posibilă o activitate în care practicanții pot lucra la unison. Efectele benefice pentru sănătate ale acestei forme evoluate de Tai Chi l-au făcut pe Yang Chengfu să-l numească „un dar pentru umanitate”. Un dar care aduce bucurie: Tai Chi-ul are peste 200 de milioane de practicanți în întreaga lume, majoritatea școlilor având formele inspirate din învățăturile Familiei Yang. Asociația Internațională de Tai Chi al Familei Yang are zeci de mii de membri în 24 de țări ale planetei, promovând o învățare cât mai apropiată de stilul autentic si nealterat. În zilele noastre, Tai Chi-ul Familiei Yang se află sub conducerea Marelui Maestru al celei de-a 6-a generații, Yang Jun. Discipolul său direct Sifu Mihai ŞERBAN (Yang Yawei) va fi prezent în premieră la Iași, în zilele de 9 și 10 iunie, pentru a vă face să descoperiți tainele și frumusețea acestei minunate arte marțiale – Tai Chi Chuan-ul Familiei Yang.

Ce este Tai Chi Chuan?

Tai Chi Chuan este o artă marțială străveche, care a primit totuși acest nume în urmă cu mai puțin de 200 de ani, în contextul isprăvilor faimoase ale lui Yang Luchan. Tai Chi Chuan este, alături de Bagua și Xing Yi, o artă marțială internă, care folosește la maxim resursele interne ale organismului pentru obținerea eficacității marțiale.

Tai Chi Chuan este considerat "cel mai eficient exercițiu fizic pentru păstrarea și întărirea stării de sănătate", conform declarației Organizației Mondiale a Sănătății.

Formele de Tai Chi sunt destinate cresterii fortei naturale, crearii unei stari superioare de relaxare si raspuns intuitiv la lumea exterioara, dobandirea unor abilitati de lupta si aducerii practicantului intr-o stare superioara de focalizare, disciplina, echilibru si armonie cu Universul.

Tai Chi este unul din cele mai eficiente exercitii de cultivare a sanatatii. Prin circularea energiei prin toate meridianele corpului, el ajuta la echilibrarea energetica a intregului organism.

Ce este stilul Yang Traditional?

Stilul Yang tradițional este stilul specific Familiei Yang, așa cum a fost el întemeiat în urmă cu două secole de Yang Luchan, și dezvoltat și popularizat de cele cinci generații care i-au urmat. Alături de Chen, Wu, Wu Hao și Sun, Yang face parte din școlile tradiționale de Tai Chi Chuan. Stilul de Tai Chi Yang modern(de exemplu celebra forma Tai Chi 24) este inspirat din stilul traditional fiind diferit de acesta.

Care este obiectivul cursului introductiv?

Obiectivul cursului introductiv este familiarizarea cursanților cu particularitățile și cerințele stilului de Tai Chi al Familiei Yang, și definirea liniilor mari ale practicii viitoare.

Care este tematica si programul cursului?

1) Sambata 10:00-13:00 cele 10 principii care ghidează practica, postura, deplasări, ținuta corectă
2) Sambata 15:00-18:00 Prezentarea formei de 16 mișcări, începerea practicii
3) Duminică 10:00-13:00 Predarea și practicarea formei de 16 mișcări
4) Duminică 15:00-18:00 Finalizarea formei de 16 mișcări, recapitulare

Contribuția la organizarea cursului este 150 de lei pentru cei care platesc integral pana la data de 30.05.2018 sau 250 lei pentru cei care platesc dupa data de 30.05.2018.

Sună acum şi rezervă-ţi locul!

Contact, detalii și înscrieri:

Organizator local (Iaşi şi regiunea Moldovei): Gelu Teodor Susanu, 0722 504 957, gelu_teodor_susanu@yahoo.com
Locatia va fi anuntata ulterior pentru cei care se inscriu.

Pentru cei ce doresc aprofundarea stilului Yang Tai Chi Traditional, practica poate continua în Iași, permanent.

 

 

 

 

 

 

      Home | Tai Chi/Qigong | Cursuri | Contact                                                                                                                     9x Design